Zuiderzeepad 2013

Toen we begin 2012 gingen samenwonen, ontdekten we dat het Zuiderzeepad langs ons huis loopt. Het leek ons een leuk idee om die 400 kilometer van Stavoren naar Enkhuizen (plus het stukje varen om het rondje vol te maken) eens te lopen. Maar zoiets doe je niet zomaar, niet voor niets. We misten nog een aanleiding, een doel.

In november 2012 trouwden we. Bij eenzelfde soort kampvuur als waarbij we elkaar leerden kennen. Op een plek waar vroeger de Zuiderzee kolkte. Hoe konden we dat beter vieren dan met een lange wandeling? Een wandeling om de Zuiderzee? Juist, het Zuiderzeepad. En als we dat nou eens niet alleen voor onszelf deden? 400 kilometer lopen is niet alleen een feest, het is ook een prestatie! Dat roept om een sponsortocht: Wicher en Sé, just married ;-), wandelen voor de Amazones. Daar was ons doel en een actie zag het licht.

Stukje lopen – 400 kilometer voor Stichting Amazones

Van alle goede doelen die er in de wereld zijn, gaat Stichting Amazones ons het meest aan het hart. Stichting Amazones biedt jonge vrouwen met borstkanker een online platform om elkaar te ontmoeten, en om ervaringen, tips en informatie uit te wisselen. Sé heeft zelf borstkanker gehad en de Amazones betekenen veel voor haar. Al jaren is zij actief op de website en achter de schermen. Bovendien waren de Amazones de eerste getuigen van onze liefde. De eerste vonk sprong over bij het kampvuur, de tweede bij een theatervoorstelling van de Amazones. Sé stond op het podium, Wicher zat in de zaal. Sindsdien zijn we onafscheidelijk en wandelen we samen door het leven.

Zo kwamen wandelen, kamperen, de liefde en de Amazones samen in deze weblog. In de zomer van 2013 liepen wij 400 kilometer voor de Amazones.

Meer over de Amazones

De Amazones zijn (jonge) vrouwen met borstkanker die elkaar gevonden hebben op de website van Stichting Amazones. Op www.de-amazones.nl wisselen de Amazones ervaringen uit en steunen elkaar in goede en in slechte tijden. Want hoewel de behandelingen tegen borstkanker behoorlijk verbeterd zijn, is het ondergaan ervan nog altijd een zware klus, zonder garantie op genezing. En de impact op jezelf en je omgeving is groot en galmt nog heel lang na. Op de website kunnen Amazones en hun naasten dag en nacht terecht met alles wat ze maar kwijt willen. De website staat vol met ervaringen, informatie, tips en persoonlijke verhalen. Er is ruimte voor rouw en verdriet. Maar er wordt gelukkig ook veel gelachen.

Inmiddels is de Stichting opgeheven en is de Amazones onderdeel geworden van de Borstkanker vereniging Nederland (BVN). Maar nog steeds draait de website grotendeels door de inzet van vrijwilligers. Al meer dan tien jaar is de www.de-amazones.nl een levendige en drukbezochte community en we hopen dat dat nog lang zo zal blijven.

Meer weten over de Amazones? Ga naar www.de-amazones.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s